Ga naar de inhoud
Home » Blog » Jesus von Nazareth

Jesus von Nazareth

Bild eines Menschen

Eugen Drewermann

Jesus von Nazareth, Eugen Drewermann

ISBN 978-3-491-21003-5
2008, Patmos Verlag

De levensweg van Jezus in beelden uit de kunst, uitgekozen en besproken door Eugen Drewermann.

De grote schilders hebben hun eigen visie op Jezus van Nazareth vormgegeven. In dit boek heeft Eugen Drewermann meer dan vijftig afbeeldingen uit de kunst verzameld – schilderijen, tekeningen en houtsnedes – en ze geordend naar Jezus’ levensweg, van zijn geboorte tot de opstanding. Drewermann duidt de religieuze betekenis van de beelden, nodigt uit tot kijken en mediteren en helpt zo de boodschap van Jezus aan de mensen beter te begrijpen. Met afbeeldingen van Jeroen Bosch, Vincent van Gogh, El Greco, Holbein, Rembrandt e.v.a