Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Taal voor de ziel

Taal voor de ziel

Jezus’ bevrijdende verhalen

Eugen Drewermann

Taal voor de ziel. Jezus’ bevrijdende verhalen

(oorspronkelijke titel: Wer hat, dem wird gegeben)
2008, Patmos, Düsseldorf
2009 Uitgeverij Kok – Kampen,
ISBN: 978 90 790 0107 1

De populaire theoloog-psycholoog Eugen Drewermann over de gelijkenissen van Jezus in het Nieuwe Testament. Deze zijn volgens hem bedoeld om ons minder star te leren denken en menselijker in het leven te staan.
Volgens Drewermann gaat Jezus in zijn gelijkenissen met opzet dwars tegen ons gevoel voor rechtvaardigheid in. Wij denken te juridisch, te zwartwit. Jezus wil ons rechtsdenken op een ander niveau brengen en ons hart openen voor een dieper en menselijker soort rechtvaardigheid. Hij brengt het verstand in de war, om onze ziel te bereiken. Heldere beschouwingen telkens op scherp gezet door een voor de lezers vaak zeer herkenbare tegenvraag van tv-jounalist Richard Schneider.

(tekst van de uitgever)