Ga naar de inhoud
Home » Blog » “Over moed, mededogen en menselijkheid“

“Over moed, mededogen en menselijkheid“

Zaterdag 2 oktober 2010, minisymposium

Deze bijeenkomst van onze studiekring stond geheel in het teken van Eugen Drewermanns 70ste verjaardag. Weliswaar was hij al in juni jarig geweest, maar rond die datum lag een studiedag niet voor de hand. Nu konden we hem geheel naar de aard van zijn werk en inzet een bijeenkomst en een boek aanbieden, die hij naar eigen zeggen bijzonder heeft gewaardeerd. Aan de reacties van bezoekers te peilen, is hij niet de enige geweest, die dit initiatief op prijs heeft gesteld.

We hadden ons ingespannen om twee goede gesprekspartners voor Drewermann te vinden en we waren dan ook verheugd met de toezegging van Kees Bulens en Manuela Kalsky. Zij hebben zich met zorgvuldigheid en flair van deze taak gekweten. Het waren heldere betogen, die vragen opwierpen, die nieuwsgierig maakten naar een antwoord. In zijn repliek ging Drewermann uitvoerig in op de vragen van Kees Bulens, maar slechts terloops op die van Manuela Kalsky.

Kees Bulens
Kees Bulens
Manuela Kalsky
Manuela Kalsky

Eugen Drewermann liet zich enigszins meenemen door zijn eigen betoog. “Dat gebeurt me nu altijd als ik achter een microfoon staat’, liet hij direct erna als verontschuldiging weten. De beide andere gastsprekers hebben het sportief opgevat en we sluiten ons als bestuur aan bij waar Manuela Kalsky mee afsloot: “Herr Drewermann, Sie müssen noch mal wieder kommen”.

Drewermann gaat in op de vragen
Drewermann gaat in op de vragen

Luister naar de bijdrage van Eugen Drewermann
(Groot MP3-bestand, downloaden kan even duren, afhankelijk van uw verbindingssnelheid)

Voorzitter van de SDN Bert van der Woude
Voorzitter van de SDN Bert van der Woude
Marijke Slagman zingt speciaal voor Eugen Drewermann “Er slaapt een lied in alle dingen”
Marijke Slagman zingt speciaal voor Eugen Drewermann “Er slaapt een lied in alle dingen”
Kees Korenhof overhandigt het eerste exemplaar van “Over Moed, Mededogen en Menselijkheid”
Kees Korenhof overhandigt het eerste exemplaar van “Over Moed, Mededogen en Menselijkheid”
Verjaardagstaart Eugen Drewermann 70 jaar
Verjaardagstaart

Tags: