Ga naar de inhoud
Home » Blog » Nur die Liebe lehrt uns glauben

Nur die Liebe lehrt uns glauben

Eugen Drewermann

Nur die Liebe lehrt uns glauben, Eugen Drewermann

Voordracht op de Evangelische Kirchentag 2011 in Dresden
Publik-Forum November 2011
ISBN 978-3-88095-218-8

“Zo wijd als de hemel is, zo spant God zijn armen en handen over ons allen uit. Daarin te geloven, dat hij ons liefheeft, is de hele basis van hetgeen waarom wij geloven en een hoofdmotief om ons leven volkomen te veranderen van een vernietigende tot een helende werking”. Dit is een centrale uitspraak van Eugen Drewermann uit zijn voordracht van 3 juni 2011, gehouden op de Evangelische Kirchentag in de overvolle bioscoopzaal van het UFA-Kristallpalasts in Dresden.
De voordracht ‘Wij geloven, omdat wij liefhebben’ evenals de vragen uit het publiek werden opgenomen en op schrift gesteld. Voor de uitgave van dit boek heeft Eugen Drewermann zijn voordracht bewerkt en aangevuld. In zijn antwoorden op de vragen van het publiek verdiept hij enkele aspecten van zijn thema.
(vertaling tekst achterzijde boek, Aart de Groot)