Ga naar de inhoud
Home » Blog » Liebe, Leid und Tod

Liebe, Leid und Tod

Liebe, Leid und Tod - Daseinsdeutung in antiken Mythen - Eugen Drewermann

Daseinsdeutung in antiken Mythen

Eugen Drewermann

Patmos 2013
ca. 640 Seiten
ca. € 39,00
ISBN: 978-3-8436-0347-8

Men kan in elke goed gesorteerde bibliotheek de sagen uit de klassieke Oudheid vinden. Zij behoren tot het cultuurgoed van Midden-Europa. Wie denkt hierbij niet aan de stukken over de strijd om Troje, de omzwervingen over zee van Odysseus en het liefdesdrama van Orpheus en Eurydice? Maar waarom gaat het in deze sagen en mythen eigenlijk? Eugen Drewermann leidt ons in dit boek met een door de dieptepsychologie gescherpte blik veilig door de engte tussen Scylla en Charybdis.

Hij maakt duidelijk waarom liefde, leed en dood – drie constanten van het menselijk bestaan – de overheersende thema’s in veel antieke mythen zijn en hoe een dieper begrip van deze oude teksten ons in staat stellen het leven in onze tijd beter te verstaan.

(vrije vertaling van de aankondiging op de website van Patmos: www.patmos.de, Aart de Groot)