Ga naar de inhoud
Home » Blog » Wendepunkte

Wendepunkte

oder Was eigentlich besagt das Christentum

Eugen Drewermann

Wendepunkte oder Was eigentlich besagt das Christentum

Auflage Patmos 2014
544 Seiten mit 8 Farbtafeln
ISBN: 978-3-8436-0540-3
€ 35

“Eugen Drewermann zet de theologie weer met beide benen op de grond. Hij brengt haar terug naar wat Jezus van Nazareth wilde en naar wat het christendom eigenlijk wil zeggen.

Drewermann bekritiseert in alle duidelijkheid de sterk doorwerkende overtuiging in de kerkgeschiedenis, dat objectief zou kunnen worden vastgesteld hoe wij God moeten verstaan en wat verlossing door Christus wil betekenen. Met nadruk wijst Drewermann daarentegen op het mythisch karakter van alle religieuze voorstellingen.

In dit nieuwe baanbrekende werk krijgen begrippen als verlossing, schepping en opstanding weer een zinvolle betekenis. Het is een noodzakelijke heroriëntering op de theologie en een onmisbaar boek voor al degenen, die het geloof op een nieuwe wijze en goed zouden willen verstaan.”
(tekst op de achterkant van de omslag, vertaling Aart de Groot)

Lees hier een recensie.