Ga naar de inhoud
Home » Blog » Mehr als Gerechtigkeit

Mehr als Gerechtigkeit

Mehr als Gerechtigkeit, Eugen Drewermann

Oder: Wie Jesu Botschaft alle Ethik überwindet

Eugen Drewermann

2017 Publik-Forum
90 pagina’s
€ 11,70
www.publik-forum.de
Vortrag zum Katholikentag 2016 in Leipzig. Nachschrift der frei gehaltenen Rede mit Korrekturen und Ergänzungen des Autors.

Wat heeft de Bijbel tegenwoordig over recht en gerechtigheid te zeggen? Eugen Drewermann houdt zich in dit boek onder andere bezig met de ellende van de vluchtelingen, met de omgang met buitenlanders, delinquenten en de armen, maar ook met de islam en terreurbestrijding.


Wettelijke gerechtigheid is door een autoriteit van buiten opgelegd: een ‘goed geregeld egoïsme’, geschikt om eigen aanspraken te doen gelden. Jezus’ gerechtigheid daarentegen komt van binnenuit. Zij kijkt naar de nood van mensen en vraagt: wat kan ik doen om mijn naaste in zijn armoede recht te laten wedervaren? Want waar hij staat, zou ook ik kunnen staan. Alleen als ik de ander in zijn nood bijsta, kan ik met God en mijzelf in harmonie zijn.