Ga naar de inhoud
Home » Blog » Von Krieg zu Frieden

Von Krieg zu Frieden

Kapital und Christentum (deel 3)

Von Krieg zu Frieden - Kapital&Christentum 3

Eugen Drewermann

2017 Patmos
608 pagina’s
€ 39,00
www.patmos.de

(deel 1: Geld, Gesellschaft und Gewalt, deel 2: Finanzkapitalismus)

Deel 3 stelt de kernvragen van onze tijd: Waarom oorlog? En hoe kunnen we de oorlog achter ons laten?
De voortdurende inzet van geweld tegen natuur en mens kan niet tot vrede leiden. Maar hoe is het mogelijk om de staten te bewegen de bewapening af te schaffen? Hoe is het mogelijk om de militaire bondgenootschappen op te heffen? Hoe is het mogelijk om de beslissing over lokaal niet oplosbare conflicten aan een boven de partijen staand arbitrage-instantie te delegeren en niet door een scheidsrechterlijke instantie die geleid wordt door economische belangen?


In dit afsluitende deel van de trilogie Kapitaal & Christendom wijst Eugen Drewermann, na een briljante analyse van de structuur en drijfveer van de oorlogsindustrie, de fundamentele uitweg uit de catastrofe.