Ga naar de inhoud
Home » Blog » Wozu Religion?

Wozu Religion?

Wozu Religion? Eugen Drewermann

Sinnfindung in Zeiten der Gier nach Macht und Geld
Drewermann in gesprek met Jürgen Hoeren

Eugen Drewermann

2017 Herder
€ 22,00
288 pagina’s
www.herder.de
In deze nieuwe druk zijn 3 onderwerpen geschrapt en 13 nieuwe, actuele thema’s toegevoegd.

De godsdienst is in al haar vormen noodzakelijk omdat met het mens-zijn een probleem opduikt, waarvoor in de hele natuur geen oplossing te vinden is. Alleen de religie kan de individuele mens zeggen dat hij gerechtigd is er te zijn. Het universum heeft geen bedoelingen met hem, de kosmos staat onverschillig tegenover zijn bestaan en de samenleving interesseert zich voor hem hoogstens als producent en reproducent.


Alleen de religie verzekert de mens dat er een God is die graag wil dat de mens er is, een God die bij hem is in de uren van eenzaamheid en wiens goedheid de zinloosheid en de schuld uit ons leven wegneemt. De godsdienst bezorgt hem een vertrouwen dat de ellendige ‘strijd om het bestaan’ overbodig maakt en ons de ‘nieuwe mens’ laat aandoen, om met Paulus te spreken.
… De mensen hebben de spiritualiteit dringender dan ooit nodig, omdat de natuurwetenschappen de vraag naar de zin van het leven, naar het vanwaar en waarheen niet kunnen beantwoorden.