Ga naar de inhoud
Home » Blog » Zeiten der Liebe

Zeiten der Liebe

Grenzen überwinden, Verbundenheit leben

Eugen Drewermann

Zeiten der Liebe, Eugen Drewermann

2017 (heruitgave uit 1992)
192 pagina’s
€ 9,99
www.herder.de

Het boek is een bloemlezing van de belangrijkste teksten van Eugen Drewermann over de liefde. Het biedt nieuwe wegen om de taal van de liefde weer te leren. Het geeft de kracht van de liefde die je helpt in het leven.
Wie liefheeft raakt aan het oneindige. En toch lijden mensen onder angst en hulpeloosheid. Gevoelig te worden voor het geheim van de ander en voor je eigen verborgen verlangens, de schaduwen te verdrijven die het leven dikwijls verdonkeren, daarvoor geeft Eugen Drewermann steeds weer aanwijzingen die de kern van het hedendaagse leven betreffen.
Hoe kan de liefde daarin slagen? De ervaren therapeut kent de vormen die leed veroorzaken. Verhoudingen uit angst en iets in bezit willen hebben, aldus Drewermann, werken verwoestend: zowel tussen twee mensen als in instituties en in samenlevingen. Eugen Drewermann toont mogelijkheden, wegen om een volwassen betrekking tot andere mensen te vinden. Dit kan als mensen zich gedragen weten door een groter geheim, dat uiteindelijk de liefde mogelijk maakt. Hij is ervan overtuigd: angst en verwoesting hoeven niet het laatste woord te hebben, als wij ons telkens weer oefenen in een leven van liefde.