Ga naar de inhoud
Home » Blog » Wenn mir’s nur gruselte!

Wenn mir’s nur gruselte!

Von Angst und ihrer Bewältigung

Eugen Drewermann

Wenn mir’s nur gruselte!
Von Angst und ihrer Bewältigung

2018 Patmos
342 pagina’s met 8 kleurafbeeldingen
€ 29,00

Eugen Drewermann heeft zich al vele jaren intensief in de wijsheid van sprookjes verdiept, in het bijzonder in de sprookjes van de Gebroeders Grimm voor het hele gezin. In deze voor het eerst uitgegeven druk interpreteert hij de volgende sprookjes: “Von einem, der auszog, das Fürchten zu lernen”, “Das tapfere Schneiderlein” und „Die Eule“.

„De angst die ons overvalt, gaat het diepst als wij merken wat het betekent mens te zijn, de angst om geestelijk te existeren als enkeling, in vrijheid voortgaand tussen tijd en eeuwigheid. […] In wezen lost de angst alleen op in vertrouwen, maar daarvoor is er een zeker religieus houvast nodig.
Zo’n steun in het Absolute laat zich niet voorschrijven. De angst wordt evenwel zichtbaar in wat er gebeurt als zo’n houvast ons ontbreekt.
Wij zullen dan de angst verdringen of anderen angst aanjagen of de veronderstelde angstbronnen proberen uit te schakelen. In ieder geval vinden wij nooit onszelf, komen wij nooit nader tot de ander en zullen nooit rust vinden.”