Ga naar de inhoud
Home » Blog » Kleriker

Kleriker

Psychogramm eines Ideals
Mit einem aktuellen Vorwort des Autors

Eugen Drewermann

Kleriker, Psychogramm eines Ideals

Paperback, 960 pagina’s, 13,9 x 6 x 21,3 cm
uitgever: Kevelaer Verlagsgemeinschaft Topos plus
28 februari 2019
geactualiseerde heruitgave
ISBN 978-3-8367-0064-1
€ 35 (is portvrij bij Amazon te bestellen)

Dertig jaar na de eerste druk (1989) staat het boek Kleriker, door de huidige crises van het machtsmisbruik in de katholieke kerk, weer in het centrum van de belangstelling en is er een heruitgave in pocketvorm verschenen met een actueel voorwoord van Eugen Drewermann. Destijds was dit boek de aanleiding om de ‘procedure’ te beginnen die leidde tot zijn schorsing als priester, 25 jaar na zijn inwijding. 

In september 2018 is er een nieuwe bisschop in Hildesheim/Duitsland aangesteld: Heiner Wilmer.
In een interview in de Kölner Stadt-Anzeiger, d.d. 14-12-2018, komt het onderwerp ‘machtsmisbruik’ in de R. K. kerk aan de orde. Bisschop Wilmer noemt daarin Eugen Drewermann een profeet op grond van zijn analyses in het boek Kleriker en in het driedelige Strukturen des Bösen. Hiermee is na jaren het zwijgen over Drewermann en zijn werk in de katholieke kerk doorbroken, sinds zijn sch​orsing als docent en priester in 1990/1991.
In de Duitse pers zijn er verschillende reacties verschenen op het interview van Wilmer.
Lees op de homepage de interviews met de uitspraken van Wilmer, de reactie van Drewermann en het artikel van katholisch.de .