Ga naar de inhoud
Home » Blog » Die Stunde des Jeremia

Die Stunde des Jeremia

Für eine Kirche die Jesus nicht verrät

Die Stunde des Jeremia Für eine Kirche die Jesus nicht verrät

Eugen Drewermann

Eugen Drewermann in gesprek met Michael Albus
Patmos juli 2020
208 pagina’s
14.1 x 2.2 x 22.1 cm
ISBN 978-3-8436-1250-0
€ 20

‘Wij beleven stellig het debacle van alles wat tot nu toe de kracht van de katholieke kerk als monarchaal systeem heeft uitgemaakt. De diagnose van Drewermann in het gesprek met Michael Albus luidt: het is het uur van de Bijbelse profeet Jeremia, die in het verval van een oud godsbeeld een nieuw godsbeeld verkondigd. Iedereen heeft het vermogen om in zijn hart naar God te luisteren.

De hoop richt zich op kleine groepen, die ervaren: God is niet gebonden aan een klerikaal systeem. God ligt in de handen van de gemeente: “Er is geen organisatorische, orders uitdelende instantie meer. Wij hebben dan eigenlijk alleen nog het Woord van God in de kring van degenen die daaraan vasthouden en het willen naleven met hoofd en hart.”’