Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Nieuwjaarswens en toespraak Eugen Drewermann

Nieuwjaarswens en toespraak Eugen Drewermann

Naar elkaar toegaan in tijden van verdeeldheid

In deze toespraak gaat Eugen Drewermann naast zijn goede wensen in op de tweespalt in alle lagen van onze samenleving ten aanzien van het coronavirus en de vaccinatie. In deze crisis kunnen we beter met voorstellen komen dan elkaar met verwijten en beschuldigingen.
Vanuit zijn perspectief als theoloog beschouwt Drewermann dit tegen de centrale ziekten van onze maatschappij waar religie geen enkele rol speelt. Hij beschrijft 5 zaken die onze samenleving tekortkomen. Er is gebrek aan:

  • individualiteit
  • gezond verstand
  • integriteit
  • waarachtigheid en
  • hoop.

De tekst is ook na te lezen via de pdf, die Dr.-Max-Otto-Bruker-Gesundheitszentrum te Lahnstein beschikbaar heeft gesteld: https://gesundheitsberater.de/wp-content/uploads/Der-Gesundheitsberater-Sonderdruck-2022-03-Neujahrsansprache-Drewermann.pdf